Laowa makroobjektiv

Kom nära de riktigt små motiven med ett makroobjektiv! Klassiska Tokina 100mm f/2.8 Macro erbjuder autofokus, gedigen byggkvalitet och superb optisk kvalitet. Finns för Canon EF och Nikon F.

Vill du komma ännu närmare finns Laowa 100mm f/2.8 2x Ultra Macro APO – ett unikt mångsidigt 100mm makroobjektiv som klarar att fokusera ända ned till skala 2:1 (2x förstoring). Finns med fattning för Canon EF / RF, Nikon F / Z samt Sony FE.

Närbildslinser / Makrolinser

Med NiSi närbildslinser kan du fotografera makro (närbilder) med ett vanligt teleobjektiv! Finns i två versioner, 58 mm och 77 mm, och levereras komplett med adapterringar för att passa objektiv med olika filterfattning. NiSi Close-up Lens Kit är ett mycket prisvärt tillbehör för makrofotografering.

Lys upp de små motiven

Att fotografera makro kan vara svårt och en av utmaningarna är att få tillräckligt med ljus på motivet. En ringblixt är ett klassiskt tillbehör för just makrofotografering, eftersom den ger möjlighet att få ett helt skuggfritt ljus. Det kan vara önskvärt när man kommer riktigt nära småkryp. Det går också att ställa in olika blixtstyrka i de båda halvorna om man vill få mer riktning i ljuset för att skapa djupkänsla i bilden.

Polarisationsfilter

Polarisationsfilter, eller kort och gott polfilter, släcker ut reflexer, minskar dis och ökar färgmättnaden hos grönska, samtidigt som de gör en blå himmel ännu mer intensivt blå. De gör dem till mycket populära filter för landskapsfotografering!

NiSi Filter Circular ND Kit

Ett filterpaket som ger möjlighet att använda längre slutartider än vanligt för att skapa en känsla av rörelse i bilden. Till exempel vid fotografering av forsar och vattenfall. Även användbart för att släta ut vågor och få en spegelblank sjö eller jämn havsyta. Paketet innehåller 3 stycken NiSi ND-filter (gråfilter) av mycket hög kvalitet samt en väska som rymmer upp till 4 filter.

NiSi Filterhållare

För dig som är seriöst intresserad av landskapsfotografering! NiSi har marknadens mest avancerade filterhållare, extremt genomtänkta och med hög finish i detaljerna. 100 mm filtersystemet passar objektiv med brännvidd ned mot 16 mm, t.ex. 16-35mm f/2.8. Passande filterhållare är bl.a. NiSi V6 Pro. För ultravidvinklar krävs 150 mm filtersystemet. NiSi S5 är filterhållare speciellt utformade för dessa objektiv. Fotograferar du istället mest med små objektiv, t.ex. en spegelfri utrustning, rekommenderar vi NiSi 75 mm systemet.

Kameraryggsäckar

En kameraryggsäck är den bästa lösningen när du ska bära en tung utrustning en längre sträcka. En välgjord ryggsäck är skonsam för axlar och rygg och rymmer ofta mer än enbart kamerautrustning. T.ex. lite kläder, mat, vattenflaska eller termos och andra personliga tillbehör som man vill med på en vandring i naturen.

Minneskort

Minne verkar man aldrig kunna få för mycket av. Nu har vi riktigt bra rabatt på Lexars proffsserie av supersnabba och pålitliga SD- och CFExpress-kort.

Kikare

En bra handkikare bör ingå i en naturfotografs packning. En modell med 8x förstoring passar bra för allroundanvändning och gör det enkelt att få en stadig bild. 10x och 12x förstoring är lämpligt om du ska använda kikaren för fågelskådning.

Objektivdiametern avgör hur mycket ljus kikaren släpper igenom. 32 mm är lagom för all användning i dagsljus. 42 mm gör bilden tydligare om du ska observera i gryning, skymning eller andra lite sämre ljusförhållanden. Går du upp till 50 mm får du en mycket ljusstark bild men också en större och tyngre kikare.

Vi ha även fina tubkikare för fågelskådning. Focus Sport Optics erbjuder mycket prisvärda modeller som passar för dig som är nybörjare. Japanska Kamakura är ett kvalitetsmärke för dig som är mer kräsen med den optiska prestandan.